Krajská hospodářská komora
Pardubického kraje

Na cestě ke Smart Industry

Nizozemské velvyslanectví v České republice, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Smart Industry Netherlands, IDC a Nizozemsko-česká obchodní komora představili iniciativu, která si klade za cíl přispět k inovačnímu programu České republiky.

 

V této souvislosti organizují řadu akcí zaměřených na “Smart Industry”. Jejich účelem je sdílení zkušeností, znalostí a informací o dosavadních aktivitách a příkladech dobré praxe v dané problematice.

 

9. června proběhlo úvodní online setkání (krátké video zde) za účasti nizozemského velvyslance, Jeho Excelence Keese J.R. Klompenhouwera, a náměstka Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, p. Petra Očka, kde byly probírány potřeby podnikatelských subjektů v ČR. Další setkání je naplánováno na 10. září 2020.

 

Během tohoto setkání 10. září proběhne živě virtuální prohlídka areálu Brainport Industries Campus v Eindhovenu, což je jedno z 41 Smart Industry center (tzv. Field Labs) v Nizozemí. Kromě toho bychom s představiteli českého průmyslu rádi probrali obsah návrhu koncepce Smart Industry Czech Republic 2025 a dále. Také bychom rádi definovali další praktické kroky na cestě ke Smart Industry. Zde můžete zhlédnout video pozvánku na tuto akci.