Krajská hospodářská komora
Pardubického kraje

Krajská hospodářská komora Pardubického kraje spolu s Pardubickým krajem uspořádala dne 8.11.2019 Přehlídku středních škol Pardubického kraje!

Krajská hospodářská komora Pardubického kraje, Pardubický kraj a Město Pardubice uspořádali 8.listopadu v ENTERIA aréně přehlídku středních škol Pardubického kraje. Na zájemce o studium a další hosty bylo připraveno 57 vystavovatelů.  

Přehlídku středních škol doplnila prezentace subjektů z podnikatelské sféry. Žáci a jejich rodiče tak mohli posoudit, jak velký je zájem zaměstnavatelů o absolventy určitých oborů a podle toho vybírat konkrétní školu.

Po celou dobu tzn. od 9 do 18 hodin si mohli návštěvníci prohlédnout stanoviště jednotlivých škol a firem, které se představily interaktivním způsobem. Žáci si mohli vyzkoušet některá povolání. Připraven byl i  trenažer bagru a lokomotivy. Zajímavostí byla bezesporu virtuální stavba domu. Další doprovodný program obsahoval prezentace jednotlivých škol na hokejové kostce, soutěž o mobilní telefon nebo autogramiádu basketbalistů BK JIP Pardubice.